English 

  

Zgodovina

Podjetje so od leta 1980 zaznamovale strokovne storitve na področju klimatizacije, ogrevanja in hlajenja ter integracija celovitih energetskih rešitev. Tehnološki napredek in razvoj smernic na področju energetike je usmerjal rast in razvoj podjetja. Po zgledu preteklosti podjetje stremi k izkoriščanju poslovnih priložnosti in nadgradnji strokovnih rešitev tudi v prihodnje.

1980

Ustanovili smo prvo zasebno podjetje za servis klimatskih naprav v Sloveniji.

1987

Zasebno obrt smo preobrazili v podjetje Klimatehnika, ki je postalo specializirano za uvoz klimatskih naprav za hlajenje v računalništvu. V tem letu je začelo podjetje sodelovati z nemškim proizvajalcem naprav za precizno klimatizacijo Aerotech.

1991 – 2000

Zaradi naraščajoče konkurence in upadanja prepoznavnosti smo podjetje preimenovali v Klima Petek. Pomembna koraka sta bila tudi začetek ločevanja montaže in servisa kot dveh samostojnih storitev in začetek prodaje klimatskih naprav blagovne znamke Daikin.

V tem času smo postali eno vodilnih slovenskih podjetij na področju komercialne klimatizacije. Izvedli smo številne projekte, med drugim na ministrstvih in drugih vladnih ustanovah.

Za svoje storitve smo leta 2000 dobili certifikat kakovosti ISO 9001.

2004

Podjetje Klima Petek smo razvili v največji in najbolje organiziran servis klimatskih naprav pri nas in se usmerili v dopolnitev svoje osnovne dejavnosti. Naredili smo prve korake pri izvajanju kompletnih strojnih instalacij in ustanovili tehnični oddelek za podporo projektantom, ki so vzpostavili temelje nadgradnje storilnosti in razvoja podjetja. Preobrazba podjetja in širitev ponudbe sta podjetju prinesli tudi opazno povečan poslovni uspeh.

2007 – 2010

S strateškim dokumentom Vizija in razvojna strategija: Klima Petek 2007–2010 smo v podjetju začrtali kratkoročne in dolgoročne usmeritve, ki temeljijo na razvoju celovitih energetskih rešitev s poudarkom na okolju prijazni tehnologiji obnovljivih virov. Poleg tega smo posodobili sisteme komuniciranja z javnostmi z novo celostno grafično podobo in s sloganom: »celovite energetske rešitve«.