English 

  

Talno ogrevanje

Odločitev o načinu ogrevanja objekta je treba sprejeti čim prej. Najbolje je, če to storite že med načrtovanjem. O tem, ali boste objekt ogrevali s talnim, stenskim gretjem Rotex ali z radiatorji, odločate sami. S tem določite tudi videz prostora, v katerem boste živeli. Talno in stensko gretje Rotex ponujata visoko stopnjo bivalnega udobja in puščata arhetiktom proste roke pri zasnovi prostora. Največja prednost talnega gretja Rotex je nizka temperatura vhodne vode, ki zagotavlja dovolj energetskih vnosov za prijeten in topel dom v vseh letnih časih. Nizka temperatura vhodne vode je močno povezana tudi s stroški, ki so pri ogrevanju s talnim gretjem Rotex bistveno nižji, kot če bi enak objekt ogrevali z radiatorji. Talno gretje Rotex lahko kombinirate tako s kotli na fosilna goriva kot s toplotnimi črpalkami.

Talno in stensko ogrevanje ROTEX

Prodajni program Rotex – talno gretje dopušča mnogo fleksibilnosti v uporabi. Ponujamo več možnosti z različno debelino sistemskih plošč – od 70 mm za objekte, kjer pod talnim gretjem ni nobene dodatne izolacije, in vse do 10 mm, kjer talno gretje polagamo na estrihe. Rotex je sistem, ki združuje talno in radiatorsko gretje kot celoto. Integrirani mešalni ventili skrbijo za dva različna temperaturna nivoja, potrebna za hkratno ogrevanje s talnim gretjem in radiatorji.

Za popolno bivalno udobje priporočamo tudi kombinacijo s stenskim gretjem, ki v vročih poletnih dneh ponuja tudi možnost uravnavanja temperature v objektu. Ponudbo dopolnjuje inštalacijski material za sanitarno vodo.

Garancija za sisteme Rotex je 10 let.