English 

  

Zrak/voda - Samsung

Visokotemperaturne toplotne črpalke zmorejo vodo v ogrevalnem sistemu segreti tudi do 80°C le s kompresorsko tehniko. Namenjene so uporabi v objektih, kjer je nujno potrebna visoka temperatura v sistemu ogrevanja za doseganje želenega udobja in ustreznih prostorskih temperatur.

Toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje

Največkrat gre za objekte z obstoječim radiatorskim sistemom, pri katerem preučitev pokaže, da rešitve z nizko-temperaturnimi viri ogrevanja niso ustrezne in finančno smotrne.

Prednost visokotemperaturnih toplotnih črpalk je ta, da imajo pri produkciji, ki so potrebne za radiatorsko ogrevanje (te znašajo običajno med 50°C in 65°C) še zmeraj zelo visoke in pričakovane izkoristke. Prav tako, takšno delovanje tem toplotnim črpalkam ne predstavlja zgornjo mejo zmogljivega, vendar pri produkciji 65°C vode še zmeraj delujejo v območju zmerne obremenitve. Omenjeno je zelo pomembno pri izpolnjevanju pričakovane življenjske dobe sistema.

V primerjavi z ogrevanjem na ELKO ali UNP, omogočajo povprečno do 2/3 manj stroškov za visoko temperaturno ogrevanje.

V podjetju Klima Petek d.o.o., imamo že vrsto let izkušenj z visokotemperaturnimi toplotnimi črpalkami. Smotrnost in nujnost tovrstne aplikacije vedno dobro preučimo na podlagi analize potreb objekta, uporabnikov in obstoječega sistema.

Dobavaljamo in montiramo visoko-temperaturne toplotne črpalke proizvajalcev Samung, Daikin in Carrier. Na voljo so modeli grelnih moči od 11kW pa do 25kW.

Samsung DVM Eco HT

image-1

Samsungova toplotna črpalka, ki se ponaša z Eurovent certifikatom, je v celoti primerna za objekte v prenovi in radiatorskim ogrevanjem. Prednost sistema je izredno velika izmenjevalna površina, ki ob malem tlačnem padcu omogoča namestitev manjših obtočnih črpalk. Zaradi tega je ogrevanje z visokotemperaturno toplotno črpalko Samsung bolj učinkovito in cenovno ugodnejše.

Sistem lahko v popolnosti nadomesti ali podpre kotel na fosilna goriva, saj je toplotna črpalka Samsung DVM Eco HT sposobna priprave vhodne vode do 80°C. Za delovanje sistema niso potrebni nobeni dodatni posegi v centralno ogrevalni sistem.

Stroški ogrevanja se v primerjavi s kotlom na fosilna goriva več kot razpolovijo. S tehnologijo dveh zaporedno vezanih inverterskih kompresorjev in uporabo visokoenergetsko učinkovitih in okolju prijaznih hladilnih sredstev ta sistem ponuja varnost in udobje ter pomaga ohranjati čisto okolje. Meja delovanja sistema je pri temperaturi zunanjega zraka –20 °C.