English 

  

Zrak/voda - Daikin

Daikin Altherma HT je visokotemperaturna toplotna črpalka, ki je s sposobnostjo priprave vhodne vode temperature do 80 °C primerna za vse vrste objektov. Sistem lahko v popolnosti nadomesti ali podpre kotel na fosilna goriva. Za delovanje sistema niso potrebni nobeni dodatni posegi v centralnoogrevalni sistem.

Daikin Altherma HT

Stroški ogrevanja se v primerjavi s kotlom na fosilna goriva tudi razpolovijo. Integriran hranilnik za sanitarno vodo omogoča pripravo sanitarne vode temperature do 70 °C brez delovanja kakršnega koli elektrogrelca. S tehnologijo dveh zaporedno vezanih inverterskih kompresorjev in uporabo visokoenergetsko učinkovitih in okolju prijaznih hladilnih sredstev ta sistem ponuja varnost in udobje ter pomaga ohranjati čisto okolje. Meja delovanja sistema je pri temperaturi zunanjega zraka –20 °C.

Revolucionarna tehnologija toplotne črpalke Altherma HT bo spremenila ogrevanje v vseh objektih, potrebnih prenove. Za njeno namestitev niso potrebni tako rekoč nobeni večji posegi v že vgrajeni sistem. Integriran hranilnik za sanitarno vodo lahko priklopimo direktno na centralnoogrevalni sistem. Z Althermo HT, ki vodo segreje do največ 80 °C, je mogoče ogrevati tudi najstarejše radiatorje ter tako brez večjih posegov prenoviti stari sistem in ga spremeniti v najčistejše, stroškovno najugodnejše in za bivanje izjemno udobno ogrevanje z energijo zraka.