English 

  

Ogrevanje - prenove

V Klima Petek d.o.o. smo pripravili celovito energetsko rešitev za ogrevanje objekta s visokotemperaturno toplotno črpalko vodilo pri zasnovi je bilo: čim večja učinkovitost s čim nižjo investicijo.

Toplotne črpalke izkoriščajo energijo iz okolice in jo pretvarjajo v energijo za ogrevanje doma. Mediji, iz katerih črpajo, so zrak, voda ali zemlja. S toplotnimi črpalkami nove generacije lahko ogrevamo 90 odstotkov vseh objektov, saj najnovejša tehnologija omogoča pripravo tople vode, ogrete na 80 °C, in to iz zraka s temperaturo –25 °C. Takšno ogrevanje je energetsko učinkovitejše in naravi mnogo bolj prijazno kot ogrevanje s fosilnimi gorivi. Strokovno vam svetujemo kako varčevati denar in porabiti čim manj energije. Ogrevanje s toplotno črpalko ni več privilegij novo gradenj z nizko temperaturnim režimom ogrevanja, ampak je primerno tudi za starejše objekte z visoko temperaturnim, radiatorskim ogrevanjem.

Stroški ogrevanja se s toplotno črpalko razpolovijo. Kombinacija sistema s sončnimi kolektorji stroške ogrevanja še zniža. Investicija v toplotne črpalke in sončne kolektorje se povrne že v nekaj letih. Nadgradnjo sistema predstavlja fotovoltaika, elektrarna za pridobivanje elektrike iz sončnih žarkov. S pridobljeno elektriko poganjamo toplotno črpalko in tako neodvisno od cen energentov uživamo udobje ogrevanja doma po lastnih željah tudi do 30 °C, ne da bi onesnaževali okolje.

Sistemske rešitve obstajajo za prav vsak objekt. S svojim odnosom do okolja, lahko sedaj neodvisno od individualnih navad po toplejšem domu in višji porabi energije, uživate v popolnem bivalnem okolju.

Prav tako imamo možnost Bivalentnega sistema, ki je kombinacija dveh virov ogrevanja (toplotna črpalka in peč na fosilna goriva). Poznamo dva tipa bivalentnih sistemov: zaporedno in vzporedno priklopljen sistem. Pri zaporedni vezavi je peč na fosilna goriva dimenzionirana samo za pokrivanje grelnih konic, medtem ko moramo pri vzporedni vezavi peč na fosilna goriva dimenzionirati za pokrivanje celotne grelne kapacitete najhladnejšega dneva v letu.